Na pewno pamiętacie, kiedy i w jakich okolicznościach pierwszy raz usłyszeliście jakiś ich kawałek - albo chociaż niedokładnie, ale coś tam świta?

Może pamiętacie też co to konkretnie był za utwór? Piszcie!
U mnie to było na koncercie

W kwietniu 2006, na Punky Reggae Live - poszłam ze względu na Akurat i Całą Górę Barwinków, a tu "trzeci" zespół był również rewelacyjny. I tak to się zaczęło

Leciało u znajomej, dwa czy trzy kawałki przeleciały i dopiero zapytałam, co to takiego - po pierwszym nie byłam jeszcze pewna, czy na pewno chcę wiedzieć...

To było ze 4 lata temu w sumie.
Na osiemnastce któregoś kumpla z klasy ktoś puścił "Mam w dupie". Szalenie porwał mnie tekst, skoczna muzyka, bardzo fajna sprawa. Zaraz po powrocie do domu "zaopatrzyłem się" w całą dyskografię i większość przypadła mi do gustu.
Wiem, że to był "Judasz" i że nie tyle usłyszałam piosenkę, co przeczytałam tekst na koszulce jakiegoś chłopaka w szkole. Zaciekawił mnie na tyle, że wygooglałam w domu fragment i mi znalazło kawałek na youtubie

Ej, a ja nie pamiętam!!! Słucham ich już tak długo, ze nawet nigdy mnie nie interesowało od czego tak naprawdę się zaczęło

Jakiś czas temu wertując YouTube natknęłam się na "Spodnie z GS-u" potem był następny kawałek i następny i tak to się u mnie zaczęło

Ja pierwszą piosenkę usłyszałem na mp3 kumpla, to był "Judasz", od razu wpadła mi w ucho, moje klimaty. Potem zacząłem szperać w necie i znalazłem kolejne, "Spodnie", "Pozytywka" itd.
Mi ktoś z innego forum kiedyś podesłał "Pozytywkę". Wiem, że to nie autorski tekst Farbenów, ale strasznie mi się spodobała. DO tej pory to mój ulubiony utwór ich!