Reklama:

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy sauna naprawdę pomaga po nartach?
Schalnan Offline
Użytkownik

Liczba postów: 98
Reputacja: 0
Czy sauna naprawdę pomaga po nartach?
Właśnie wróciłem z całodniowego szusowania po stokach w Kościelisku i czuję, że moje nogi są strasznie zmęczone. Słyszałem, że wizyta w saunie może pomóc w regeneracji mięśni, ale czy to faktycznie działa? Czy ktoś ma doświadczenie z sauną po całym dniu na nartach?

Jak się darzy to się i wiedzie
01-18-2026 06:04 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ineas Offline
Użytkownik

Liczba postów: 126
Reputacja: 0
RE: Czy sauna naprawdę pomaga po nartach?
Tak, sauna naprawdę może pomóc! Podczas jazdy na nartach mięśnie są mocno obciążone, zwłaszcza nogi, plecy i mięśnie stabilizujące sylwetkę. W saunie wysoka temperatura rozszerza naczynia krwionośne, co przyspiesza dopływ tlenu i składników odżywczych do mięśni oraz pomaga usuwać produkty przemiany materii, np. mleczany. Po takim seansie mięśnie stają się bardziej elastyczne, a ból i sztywność – mniejsze. Warto też pamiętać o odpowiednim schłodzeniu i nawodnieniu po saunie, żeby proces regeneracji był pełny. Temat szerzej opisany – jak coś – tutaj: https://ecotatry-hotel.pl/blog/sauna-po-...ch-miesni/

Kto ma kobyłę ze źrebięciem to ma wilka zięciem
01-18-2026 06:04 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polecamy:

Reklama:

regeneracja tylnej belki peugeot 206

regały paletowe używane