Farben Lehre
Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - Wersja do druku

+- Farben Lehre (http://www.farben-lehre.pl)
+-- Dział: Inne (/forum-5.html)
+--- Dział: Oczami Fana (/forum-6.html)
+--- Wątek: Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre (/thread-36.html)

Strony: 1 2

Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - kama91 - 02-20-2012 09:32 PM

Na pewno pamiętacie, kiedy i w jakich okolicznościach pierwszy raz usłyszeliście jakiś ich kawałek - albo chociaż niedokładnie, ale coś tam świta? Oczko
Może pamiętacie też co to konkretnie był za utwór? Piszcie!

RE: Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - pozytywka - 02-21-2012 09:39 AM

U mnie to było na koncercie Szczęśliwy W kwietniu 2006, na Punky Reggae Live - poszłam ze względu na Akurat i Całą Górę Barwinków, a tu "trzeci" zespół był również rewelacyjny. I tak to się zaczęło Oczko

RE: Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - Malina - 02-21-2012 10:24 AM

Leciało u znajomej, dwa czy trzy kawałki przeleciały i dopiero zapytałam, co to takiego - po pierwszym nie byłam jeszcze pewna, czy na pewno chcę wiedzieć... Duży uśmiech To było ze 4 lata temu w sumie.

RE: Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - Lucyfer - 02-23-2012 07:54 AM

Na osiemnastce któregoś kumpla z klasy ktoś puścił "Mam w dupie". Szalenie porwał mnie tekst, skoczna muzyka, bardzo fajna sprawa. Zaraz po powrocie do domu "zaopatrzyłem się" w całą dyskografię i większość przypadła mi do gustu.

RE: Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - K`rolcia - 02-28-2012 02:34 PM

Wiem, że to był "Judasz" i że nie tyle usłyszałam piosenkę, co przeczytałam tekst na koszulce jakiegoś chłopaka w szkole. Zaciekawił mnie na tyle, że wygooglałam w domu fragment i mi znalazło kawałek na youtubie Ninja

RE: Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - kieliszekczystej - 03-10-2012 12:54 PM

Ej, a ja nie pamiętam!!! Słucham ich już tak długo, ze nawet nigdy mnie nie interesowało od czego tak naprawdę się zaczęło Duży uśmiech

RE: Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - K`rolcia - 03-11-2012 02:45 PM

Może urodziłeś się przy Farben Lehre? Czaicie, to dopiero byłby początek bycia fanem... Chyba zafunduję coś takiego mojemu dziecku jak się kiedyś dorobię takowego... Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech

RE: Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - atomówka - 03-11-2012 07:24 PM

Jakiś czas temu wertując YouTube natknęłam się na "Spodnie z GS-u" potem był następny kawałek i następny i tak to się u mnie zaczęło Uśmiech

RE: Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - bery - 03-11-2012 10:12 PM

Ja pierwszą piosenkę usłyszałem na mp3 kumpla, to był "Judasz", od razu wpadła mi w ucho, moje klimaty. Potem zacząłem szperać w necie i znalazłem kolejne, "Spodnie", "Pozytywka" itd.

RE: Wasza pierwsza styczność z Farben Lehre - Funkypunky - 03-13-2012 09:46 AM

Mi ktoś z innego forum kiedyś podesłał "Pozytywkę". Wiem, że to nie autorski tekst Farbenów, ale strasznie mi się spodobała. DO tej pory to mój ulubiony utwór ich!