Farben Lehre
Snukraina - Wersja do druku

+- Farben Lehre (https://www.farben-lehre.pl)
+-- Dział: O Farben Lehre (/forum-1.html)
+--- Dział: Twórczość (/forum-4.html)
+--- Wątek: Snukraina (/thread-17.html)

Strony: 1 2

Snukraina - Malina - 02-20-2012 05:47 PM

Album wydany w 2008 roku nakładem wytwórni Mystic Production.

"Corrida" – 3:22
"Snukraina" – 3:00
"Żywioły" – 3:17
"Erato" – 3:18
"Ostatni skaut" – 3:18
"Pasażerowie" – 3:11
"Regemental" – 3:22
"Wojna" – 4:02
"Chwasty" – 3:34
"Farbenia" – 4:10
"Spisek" – 3:53
"Rzecz nie pospolita" – 2:36
"Corrida (akustycznie)" – 3:13

Co sądzicie? Czy zespół z albumu na album jest coraz lepszy, czy po szczęśliwie przegranych i przekoncertowanych dwudziestu latach mogliby już sobie odpuścić? Oczko

RE: Snukraina - kama91 - 02-20-2012 08:53 PM

Czy coraz lepszy to w sumie nie wiem, ale utrzymują cały czas dobry poziom, więc nie ma na co narzekać - nic tylko się cieszyć, że tak długo grają i koncertują Oczko
Co do płyty - lubię bardzo "Pasażerowie" i "Żywioły". "Spisek" mnie jakoś nie przekonuje. Ogólnie płyta dobra, ale nie najlepsza Uśmiech

RE: Snukraina - pozytywka - 02-21-2012 09:51 AM

Lubię na tej płycie wszystko, od okładki po ostatnią sekundę ostatniego utworu. Drugi z moich ulubionych, zaraz za Pozytywką Oczko

RE: Snukraina - K`rolcia - 02-28-2012 02:58 PM

A ja tak średnio przepadam za tym albumem, nie wiem dlaczego. Za to okładkę ma rewelacyjną Ninja

RE: Snukraina - Sunburnt - 03-05-2012 05:00 PM

Widać że mimo tego, że chłopaki grają juz długo to nadal mają świeże pomysły i są otwarci na inne gatunki muzyczne. Czuć sporo reggae tutaj pewnie dzięki gościom z Habakuka. Szkoda tylko, że teksty takie mocne i mroczne tutaj są, dla mnie FL to wesoły zespół. No ale nie można przecież cały czas śpiewać o maturze , nie? Duży uśmiech

RE: Snukraina - kieliszekczystej - 03-10-2012 12:37 PM

Ja chyba w każdym temacie w dziale "twórczość" napiszę to samo: lubię ten album! I ten też! I tamten! O, ten też lubię! Duży uśmiech

RE: Snukraina - Andzia94 - 03-14-2012 09:13 PM

Weszłam tu przez wątek o okładkach... Nie mogę powiedzieć, że album jest zły, ale nie mam do niego aż tak pozytywnego stosunku jak do tych wcześniejszychUśmiech Ale jest niezły a przede wszystkim - nie jest kopią taką zupełną! To się chwali.

RE: Snukraina - Adonai - 03-20-2012 09:54 PM

Ciekawy album. Na pewno widać że bardzo sie postarali żeby brzmiał jak najbardziej świeżo i rzeczywiście aż iskrzy od pomysłów! Lubie go słuchać wieczorami, jest chyba najlepszy na taka porę dnia. Najbardzije lubię Chwasty, swietny kawałek.

RE: Snukraina - Dereck - 03-21-2012 05:14 PM

Nie będę oryginalny, jak napiszę, że też uwielbiam gapić się na okładkę tego albumu, prawda? Duży uśmiech W moim osobistym rankingu ta płyta jest na 2. miejscu, więc baaaaardzo wysoko Oczko "Żywioły" to mój ulubiony kawałekOczko

RE: Snukraina - Sunburnt - 03-22-2012 05:31 PM

Ano Żywioły są bardzo fajne, podoba mi się jak nagrali ten kawałek. Jest ciekawy i twórczy, dobrze sie go słucha. I dobrze pasuje do następnego kawałka, fajnie siękomponują. Cała plyta jest dobra najbardziej jako całosć.