Farben Lehre

Pełna wersja: Ferajna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Album zespołu wydany 9 października 2009 roku, ulubiony album Wojtka Wojdy spośród wszystkich ich albumów.

"Jutro" – 3:07
"Fatamorgana" – 2:58
"Urwis" – 3:11
"Prosto do nieba" – 3:25
"Na skróty" – 2:51
"Ferajna" – 3:17
"Obcy" – 3:18
"Piłkarze" – 2:47
"Sztylet" – 3:04
"RPA" – 3:56
"Dintojra" – 2:41
"Zagadka" – 3:19
"Arabica" – 5:57
"Autobusy i tramwaje (bonus)" - 2:24
"Niech się stanie (bonus)" - 3:20
"Fort BS (bonus)" - 2:56

Czy popieracie Wojtka w twierdzeniu, że to właśnie ten album jest najlepszy ze wszystkich? Który utwór lubicie najbardziej?
No cóż... Zmieściłby się na moim podium albumów zespołu, ale dopiero na trzecim miejscu Oczko Dobrze jest, szczególnie "Fatamorgana"... i "Autobusy i Tramwaje" w bonusie Oczko
Mój ulubiony! Tadaaaa! Zgadzam się z chłopakami z zespołu, że to jest najlepszy od zarania dziejów album w ich wykonaniu Ninja słucham go najwięcej ze wszystkich i z największą przyjemnością, zdecydowanie Ninja
Piosenka tytułowa z tej płyty wprawia mnie w doskonały imprezowy nastrój, trzeba przyznać Duży uśmiech Ogólnie cały album niczego sobie Duży uśmiech
Fajny album, zróżnicowany i bardzo klimatyczny. Widać że chłopaki nie stoją w miejscu i dojrzewaja muzycznie coraz bardziej. Najbardziej lubie z tej płyty Dintojre i Arabice. Energetyczne bardzo kawałki, ten pierwszy całkiem ostry jak na FL. Dobrze sie tego słucha. Szkoda tylko że nie ma wiele tego gangsterskiego imidżu przeniesionego do piosenek, no ale. Nie narzekam Uśmiech
Ja chyba w każdym temacie w dziale "twórczość" napiszę to samo: lubię ten album! I ten też! I tamten! O, ten też lubię! Duży uśmiech
To nie tylko najbardziej ulubiony album Wojtka, ale też i mój Oczko Można poczuć w każdym utworze jak wiele serca chłopaki włożyli w tworzenie tego krążka Uśmiech Naprawdę doskonała robota Oczko Brawo i tak trzymać!
Za bardzo kombinowany jak dla mnie, pogubili sie chłopaki i nie wiedzą chyba co chcą grać. Nie odmawiam im talentu, ale to nie dla mnie, takie szukanie na sile. W sumie lubie tylko pierwsze 3 kawalki, reszty juz mi sie nie chce słuchac.
Przekierowanie