Album wydany w 2008 roku nakładem wytwórni Mystic Production.
"Corrida" – 3:22
"Snukraina" – 3:00
"Żywioły" – 3:17
"Erato" – 3:18
"Ostatni skaut" – 3:18
"Pasażerowie" – 3:11
"Regemental" – 3:22
"Wojna" – 4:02
"Chwasty" – 3:34
"Farbenia" – 4:10
"Spisek" – 3:53
"Rzecz nie pospolita" – 2:36
"Corrida (akustycznie)" – 3:13
Co sądzicie? Czy zespół z albumu na album jest coraz lepszy, czy po szczęśliwie przegranych i przekoncertowanych dwudziestu latach mogliby już sobie odpuścić?

Czy coraz lepszy to w sumie nie wiem, ale utrzymują cały czas dobry poziom, więc nie ma na co narzekać - nic tylko się cieszyć, że tak długo grają i koncertują
Co do płyty - lubię bardzo "Pasażerowie" i "Żywioły". "Spisek" mnie jakoś nie przekonuje. Ogólnie płyta dobra, ale nie najlepsza

Lubię na tej płycie wszystko, od okładki po ostatnią sekundę ostatniego utworu. Drugi z moich ulubionych, zaraz za Pozytywką

A ja tak średnio przepadam za tym albumem, nie wiem dlaczego. Za to okładkę ma rewelacyjną

Widać że mimo tego, że chłopaki grają juz długo to nadal mają świeże pomysły i są otwarci na inne gatunki muzyczne. Czuć sporo reggae tutaj pewnie dzięki gościom z Habakuka. Szkoda tylko, że teksty takie mocne i mroczne tutaj są, dla mnie FL to wesoły zespół. No ale nie można przecież cały czas śpiewać o maturze , nie?

Ja chyba w każdym temacie w dziale "twórczość" napiszę to samo: lubię ten album! I ten też! I tamten! O, ten też lubię!

Weszłam tu przez wątek o okładkach... Nie mogę powiedzieć, że album jest zły, ale nie mam do niego aż tak pozytywnego stosunku jak do tych wcześniejszych

Ale jest niezły a przede wszystkim - nie jest kopią taką zupełną! To się chwali.
Ciekawy album. Na pewno widać że bardzo sie postarali żeby brzmiał jak najbardziej świeżo i rzeczywiście aż iskrzy od pomysłów! Lubie go słuchać wieczorami, jest chyba najlepszy na taka porę dnia. Najbardzije lubię Chwasty, swietny kawałek.
Nie będę oryginalny, jak napiszę, że też uwielbiam gapić się na okładkę tego albumu, prawda?

W moim osobistym rankingu ta płyta jest na 2. miejscu, więc baaaaardzo wysoko

"Żywioły" to mój ulubiony kawałek

Ano Żywioły są bardzo fajne, podoba mi się jak nagrali ten kawałek. Jest ciekawy i twórczy, dobrze sie go słucha. I dobrze pasuje do następnego kawałka, fajnie siękomponują. Cała plyta jest dobra najbardziej jako całosć.